/
503 Views0
Herghelia

Herghelia
– un magnet care mă atrage!

Stimată doamnă Irene Popilian, sunteți pacientă la Centrul de Sănătate Lifestyle Herghelia pentru a treia oară, împreună cu soțul dvs. Ce vă atrage la Herghelia?!

Pentru mine, Herghelia este un loc deosebit, o oază de liniște și tratament. Medicii, cadrele sanitare și toți angajații acestei instituții sunt oameni speciali și n-ai cum să nu te simți bine aici.

Herghelia
Herghelia e pentru mine ca un magnet care mă atrage. Aici este pus în practică un ansamblu de cunoștințe teoretice definite după criterii științifice. Acestea au fost obținute în urma unor cercetări laborioase în domeniul nutriției, făcute de mai multe instituții americane prestigioase. Aceste cercetări au apărut din necesitatea de a găsi răspuns la diferite probleme de sănătate prezente la nivel mondial. Problemele acestea constituie factori de risc major în bolile așa-zise moderne (cum ar fi obezitatea) care afectează toate vârstele. Din experiența celor trei serii la care am participat, am realizat importanța consecvenței în aplicarea celor învățate aici. Numai așa poți să-ți asiguri sănătatea râvnită.

Sunteți cadru didactic și o viață întreagă v-ați dăruit generațiilor de tineri, învățându-i. Când spunem „Herghelia”, aducem în discuție un grup format din: medici, asistenți medicali, terapeuți, specialiși în arta culinară „zero colesterol”. Astfel, ne dorim să-i învățăm pe pacienți lucruri pe care noi ne-am obișnuit să le respectăm. Astfel, fapta este mijlocul nostru de exprimare. Dvs. ce ați învățat la Herghelia?

La Herghelia am retrăit o parte din experiențele preluate din familie. În paralel, am avut ocazia să învăț, prin intermediul prezentărilor, și foarte multe lucruri noi, unele chiar de ultimă oră, din domeniul medical și gastronomic. M-am bucurat când, în unele seminare, au fost reamintite o serie de principii primite de unii dintre noi încă din copilărie: să-ți respecți sănătatea hrănindu-te sănătos, să nu mănânci între mese, să lași să treacă 5-6 ore între mese, să faci mișcare, să fii vesel și să-I mulțumești bunului Dumnezeu pentru darul vieții și pentru toate binecuvântările Lui.

Este tot atât de adevărat însă și faptul că, în viața de zi cu zi, nu este asigurat întotdeauna un cadru adecvat unei aplicări armonioase a principiilor amintite. Aici, Herghelia are marele merit de a veni în întâmpinare cu diverse acțiuni care-l degrevează pe beneficiarul curei de o serie de sarcini: de a face cumpărături, de a găti, de a găsi rețeta optimă avizată de un specialist etc.

În ce privește volumul de cunoștințe primit în cadrul prezentărilor menționate, este necesar să fie repetate ori de câte ori este posibil. Prelucrarea informațiilor primite trebuie să fie filtrată în timp și datorită faptului că în fiecare dintre noi sunt prezente unele tipare care pot eluda bunele noastre intenții. Pe de altă parte, unele tradiții sau obiceiuri aduse cu noi chiar din copilărie ne pot crea probleme. Chiar dacă ni s-a reamintit la Herghelia despre aceste principii, practica a scos la iveală alte tendințe. Prin exerciții de perseverență și disciplină, am introdus în alimentația mea noi rețete care mi-au stimulat și capacitatea de creație…

Locuiți într-o țară occidentală, unde oamenii trăiesc după gusturile lor, fără a ține seama și de sănătate, care de cele mai multe ori este subminată de ei înșiși. Din acest punct de vedere, Herghelia se găsește la polul opus. Ca pacientă fidelă a centrului nostru care, în mai mică sau mai mare măsură, v-ați însușit noul stil de viață, ați simțit îmbunătățiri în privința sănătății?

În privința sănătății, vă pot spune că da, am simțit îmbunătățiri foarte mari. Tratamentul de la Herghelia a avut urmări benefice pentru sănătatea mea. Am slăbit 13 kg de la primul contact cu Centrul de Sănătate Herghelia. Dar, în paralel, s-a produs și o altă minune. Am scăpat de durerile de la genunchiul drept, care – fără tratamentul și modul de a găti și a mânca după ultimele informații oferite de Centrul Herghelia – ar fi trebuit deja operat în toamna trecută. Doar cei ce au trecut prin dureri asemănătoare cu ale mele și au scăpat de ele, prin remediile aplicate la Herghelia, pot aprecia că nu este vorba de vreo exagerare. În plus, și alte probleme care îmi creau disconfort au fost rezolvate în mod pozitiv.

În cariera dvs. vă ocupați și de traduceri. Care ar fi termenii în care ați „traduce” programul de la Herghelia?

Programul de la Herghelia l-aș traduce prin: sănătate, relaxare, bună dispoziție, optimism și spiritualitate!

 

Eugenia Gheorghiţă

Sursă: Revista Viață și Sănătate: Herghelia – un magnet care mă atrage!

Articole asemănătoare:
1. Accidentul vascular cerebral, AVC: un fulger cu două fețe
2. Arhitectura vascularizației cerebrale | Creierul
3. Atacul cerebral (AVC) – simptome și riscuri
4. Accidentul Vascular Cerebral (AVC): simptome și prevenire
5. Alimentație sănătoasă: 8 sfaturi după AVC
6. Semnele și simptomele AVC-ului
7. Diabetul și Atacul Vascular Cerebral
8. Caleidoscop medical
9. Recuperare în accidentul vascular cerebral
10. Accidentul vascular cerebral la copii
11. Cancerul și AVC-ul: interconexiuni
12. Herghelia – un magnet care mă atrage!
13. Hidroterapia în reabilitarea post-AVC
14. Să înțelegem tulburările psihoemoționale după un accident vascular cerebral!
15. Accidentul vascular cerebral, tratat în echipă
16. Atenţie, viaţa contează!

Rețete:
1. Rețete pentru o alimentație vegetariană și vegană