/
5,506 Views0
📺 PENTRU VIZIONARE ACCESAȚI LINKUL:

▶️ [VIDEO] Speranță În Legătură Cu Boala Alzheimer | Pastila de Sănătate Herghelia Nr.2


Pe data de 4 noiembrie 1906, medicul Alois Alzheimer susținea o prelegere remarcabilă, în cadrul căreia a descris pentru prima dată o formă de demență, al cărei tablou clinic a devenit, din păcate, o realitate mult prea prezentă astăzi. Numai în SUA se estimează că numărul cazurilor va ajunge la 15 milioane până în 2050. Conform datelor acumulate în literatura științifică, vârsta este cel mai puternic predictor, riscul dublându-se la fiecare cinci ani după 65 de ani.

Acum treizeci de ani, Albert Hofman, profesor de sănătate publică și epidemiologie clinică, a fost unul dintre puținii oameni de știință care au tras un semnal de alarmă privind potențialul de „bombă cu ceas” al acestei patologii ce evoluează silențios decenii întregi, înaintea apariției primelor simptome. În ciuda dificultăților în cercetarea și abordarea acesteia, același om de știință vede acum o fărâmă de speranță, preconizând un declin asociat aplicării pe scară largă a măsurilor de prevenire a afecțiunilor cardiovasculare. Hofman consideră că un stil de viață sănătos, implicând aspecte precum controlul hipertensiunii arteriale, al colesterolului, exercițiul fizic și absența fumatului, face posibilă păstrarea sănătății creierului, deoarece o inimă sănătoasă înseamnă de obicei un creier sănătos. Când se va încheia povestea despre Alzheimer, va fi datorită prevenirii, concluzionează Hofman în cadrul unui interviu la Harvard.

Surse:

1. Maurer K., Volk S., Gerbaldo H., „Auguste D and Alzheimer’s disease”, în The Lancet, 1997, vol. 349 (9064), pp. 1546-9.
2. 5. Revista Viața + Sănătate, Caleidoscop medical, dr. Cristian Reinhard Prelicz, p.7

#CentrulLifestyleHerghelia
#TratamentAlzheimer
#Alzheimer

✏️ ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE:

ACCESEAZĂ SEMINARIILE VIDEO GRATUITE!

alzheimer

📺 VĂ OFERIM SEMINARII VIDEO GRATUITE: https://herghelia.org/terapielifestyle​

 

Pastila de Sănătate| Articole asemănătoare :

1. Importanța Consumului Regulat de Nuci
2. Speranță Pentru Bolnavii cu Alzheimer
3. Riscuri Asociate Expunerii La Pesticide
4. Curmalele – Beneficii Nebănuite Ale Consumului Acestora
5. Sfeclă Roșie – Culoare, Gust Și Multă Sănătate
6. A Fi Sau A Nu Fi BIO?