/
951 Views0
📺 PENTRU VIZIONARE ACCESAȚI LINKUL:

▶️ [VIDEO] Riscuri Asociate Expunerii La Pesticide | Pastila de Sănătate Herghelia Nr.3


Expunerea la pesticide reprezintă o problemă actuală, iar pentru populația generală calea principală o reprezintă alimentația.

Dincolo de concentrațiile admise conform reglementărilor, anumite date tind să ridice semne de întrebare, în special pentru grupurile susceptibile, cum ar fi femeile însărcinate sau sugarii. Studii pe animale au arătat că ingestia de pesticide la concentrații considerate sigure a crescut procentul de apoptoză în embrioni și a scăzut numărul de pui născuți vii. Într-un studiu recent, realizat la Harvard asupra a 325 de femei, consumul de fructe și legume dintre cele cunoscute ca având concentrații crescute de pesticide a fost asociat cu o probabilitate mai mică de a duce la capăt o sarcină normală. Totodată, consumul celorlalte fructe și legume cunoscute pentru nivelurile reduse de pesticide nu avea acest rezultat.

Consum zilnic

Cele care au consumat zilnic mai mult de două porții de fructe sau legume din prima categorie aveau cu 18% mai puține șanse să rămână însărcinate în comparație cu femeile care au mâncat în medie o porție pe zi și cu 26% mai puține șanse de a duce la capăt o sarcină normală decât femeile cu cea mai mică expunere. Jorge Chavarro, profesor asociat de nutriție și epidemiologie la Harvard și autorul principal al studiului, a declarat că femeile care doresc să rămână însărcinate ar trebui să-și limiteze consumul de fructe și legume cu concentrații ridicate de pesticide sau să opteze pentru versiunile ecologice.

Surse:

  1. Chiu Y., Williams P., Gillman M. et al., „Association Between Pesticide Residue Intake From Consumption of Fruits and Veg- etables and Pregnancy Outcomes Among Women Undergoing Infertility Treatment With Assisted Reproductive Technology”, în JAMA Internal Medicine, 2017, 30 oct.
  2. https://www.hsph.harvard.edu/news/hsph-in-the-news/pesti-cides-produce-fertility-women
  3. Revista Viața + Sănătate, Caleidoscop medical, dr. Cristian ReinhardPrelicz, p.7

 

#CentrulLifestyleHerghelia
#PastilaDeSanatate
#Alzheimer

✏️ ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE:

ACCESEAZĂ SEMINARIILE VIDEO GRATUITE!

pesticide

📺 VĂ OFERIM SEMINARII VIDEO GRATUITE: https://herghelia.org/terapielifestyle​

 

Pastila de Sănătate| Articole asemănătoare :

1. Importanța Consumului Regulat de Nuci
2. Speranță Pentru Bolnavii cu Alzheimer
3. Riscuri Asociate Expunerii La Pesticide
4. Curmalele – Beneficii Nebănuite Ale Consumului Acestora
5. Sfeclă Roșie – Culoare, Gust Și Multă Sănătate
6. A Fi Sau A Nu Fi BIO?