/
6,862 Views0
📺 PENTRU VIZIONARE ACCESAȚI LINKUL:

▶️ [VIDEO] Importanța Consumului Regulat de Nuci | Pastila de Sănătate Herghelia Nr.1


La începutul anilor `90, cercetătorii de la Universitatea Loma Linda au publicat două studii de referință, care au adus în lumina reflectoarelor beneficiile consumului de nuci asupra sănătății cardiovasculare. De atunci, studiile epidemiologice și clinice privind efectele acestora asupra sănătății au crescut exponențial, iar rezultatele au arătat constant un risc cu 30-50% mai mic de infarct miocardic, moarte subită cardiacă sau boli cardiovasculare pentru cei care consumă nuci de mai multe ori pe săptămână. De asemenea, s-au constatat: îmbunătățirea profilului lipidic și a funcției endoteliale, atenuarea inflamației și a stresului oxidativ, diminuarea rezistenței la insulină, efecte benefice asupra florei intestinale etc.

Din păcate, datele disponibile indică o tendință descendentă a consumul acestora, pentru cea mai mare parte a secolului al XX-lea. Largi segmente ale populației lumii nu consumă nuci în mod regulat, iar pentru cei care o fac, acestea reprezintă un procent foarte redus din aportul caloric total. Recent, un nou studiu a analizat aceste aspecte utilizând datele a peste 169 000 de femei și 41 000 de bărbați din trei cercetări ample care s-au desfășurat între 1980 și 2012 (Nurses’ Health Study), 1991–2013 (Nurses’ Health Study II) și 1986–2012 (Health Professionals Follow-Up Study). Analizele au ținut cont de numeroși alți factori, precum vârsta, rasa, indicele de masă corporală, nivelul de activitate fizică, fumatul, utilizarea curentă de multivitamine sau aspirină, istoricul familial pentru diabet zaharat, infarct miocardic sau cancer, antecedentele personale de diabet zaharat, hipertensiune arterială sau hipercolesterolemie, consumul de alcool, carne roșie, fructe și legume.

Consumului Regulat de Nuci

În comparație cu cei care nu consumau deloc sau aproape deloc nuci (precum nucile obișnuite, alunele, migdalele etc.), cei care le-au inclus în meniu de cinci sau mai multe ori pe săptămână au avut un risc cu 14% mai scăzut de boli cardiovasculare și cu 20% mai redus de boală coronariană. Rezultatele au fost similare pentru arahide (tehnic, leguminoase, dar cu un profil nutrițional mai degrabă similar nu- cilor), nuci obișnuite (genul juglans) sau alte nuci în general. Aportul de arahide și de nuci obișnuite a fost invers proporțional cu riscul de accident vascular cerebral. O limită importantă a studiului a fost lipsa datelor privind modul în care au fost consumate (de exemplu, sărate, crude, prăjite).

Totuși, faptul că aportul frecvent de nuci a fost asociat cu o rată scăzută a bolilor cardiovasculare, independent de celelalte aspecte ale stilului de viață și ceilalți factori de risc, susține recomandările de creștere a consumului acestora, ca parte a modelelor alimentare sănătoase, care să reducă riscul bolilor cronice la populația generală.

Surse:
1. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/nuts-for-the-heart/
2. E. Ros, „Eat Nuts, Live Longer”, în Journal of the American College of Cardiology, 2017, vol. 70 (20), pp. 2519-2532.
3. Guasch-Ferré M., Liu X., Malik V., Sun Q., Willett W. et al., „Nut Consumption and Risk of Cardiovascular Disease”, în Journal of the American College of Cardiology, 2017, vol. 70 (20), pp. 2533–2535.
4. E. Ros, J. Salas-Salvado, J. Sabate, „Nuts: nutrition and health outcomes”, în British Journal of Nutrition, 2006.
5. Revista Viața + Sănătate, Caleidoscop medical, dr. Cristian Reinhard Prelicz, p.6

#CentrulLifestyleHerghelia
#PastilaDeSanatate
#Alzheimer

✏️ ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE:

ACCESEAZĂ SEMINARIILE VIDEO GRATUITE!

nuci

📺 VĂ OFERIM SEMINARII VIDEO GRATUITE: https://herghelia.org/terapielifestyle​

 

Pastila de Sănătate| Articole asemănătoare :

1. Importanța Consumului Regulat de Nuci
2. Speranță Pentru Bolnavii cu Alzheimer
3. Riscuri Asociate Expunerii La Pesticide
4. Curmalele – Beneficii Nebănuite Ale Consumului Acestora
5. Sfeclă Roșie – Culoare, Gust Și Multă Sănătate
6. A Fi Sau A Nu Fi BIO?