Calendar

June 2019
S M T W T F S
« Dec    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Soțul meu e la răscruce de drumuri

„Am învățat că pot învinge fatalitatea și mi-am propus să îmi schimb radical stilul de viață.” „Cei aproape două sute de kilometri pe care i-am făcut cât am stat aici, consider că i-am făcut în sus și nu pe orizontală.” „Am venit cu foarte multe probleme de sănătate aici, însă le-am rezolvat în totalitate. Analizele mele sunt aproape perfecte.” „Soțul meu e la răscruce de drumuri: pe unul îi fac cu ochiul cârnații și fripturile, pe celălalt îl așteaptă salatele și laptele de soia. Nici el nu știe pe care să o ia!”

Probabil declarațiile de mai sus sună mai mult a sloganuri de reclame neinspirate. Sunt, de fapt, de­clarațiile unor oameni care au venit bolnavi, stresați și deprimați la Herghelia și care pleacă după uns­pre­zece zile cu analize normale, kilograme în minus și o stare de spirit pozitivă.

Lucrurile ciudate care se petrec la acest sanatoriu aflat în apropiere de Târgu Mureș mi-au stârnit curiozitatea în momentul în care niște prieteni de familie s-au întors nefumători și cu hotărârea de a mânca tărâțe și germeni de grâu toată viața.

Așa că îmi iau inima în dinți și sun la centru. O voce blândă mă pasează la altă voce blândă a cărei po­sesoare este Valentina Dan, coordonatoarea programului lifestyle și care îmi spune fără ezitări că mă așteaptă pentru două zile, la Herghelia. După zece ore de nesomn într-un accelerat infect, iată-mă în gara la Târgu Mureș, întrebând în dreaptă și-n stângă dacă nu a venit nimeni după o domnișoară reporter. Nu am la mine decât un număr de telefon, la care nu aș îndrăzni să sun la o oră atât de matinală: 6,30 dimineața. Numaidecât zăresc un tânăr și mă îndrept hotărită spre el. O strângere de mână puternică și un zâmbet plin de bunătate îmi alungă orice grijă.

Aburii dimineții se risipesc de peste cele câteva sate ce despart Târgu Mureș de Herghelia, iar șoferul îmi povestește despre bunele obiceiuri de la sanatoriu, că de exemplu faptul că oamenii nu își încuie niciodată casele și de obicei își lasă cheile în contact la mașină. Lucru care, vă spun drept, sună ireal pentru cineva care toată noaptea și-a imaginat fel de fel de scenarii despre cum nasul e, de fapt, mână în mână cu tâlharii care sigur s-au prins ca în rucsac am un aparat foto.

Recomandăm:
1. Soțul meu e la răscruce de drumuri
2. Din meniul zilei
3. Povestea locului
4. Diete minune
5. Centrul Herghelia – “48 de ore la sanatoriul lui Dumnezeu”
6. Surorile care zâmbesc

Sursă: http://www.elle.ro

 


SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline