Calendar

January 2018
S M T W T F S
« Dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

?tiri recente

Herghelia - Înscriere pentru buletinul informativ
Resurse cre?tine, ?tiri, g?zduire web...

Remedii pentru sindromul de oboseală cronică

Cu toate că nu toţi specialiștii consideră că sindromul de oboseală cronică este o boală reală, oboseala pacienţilor afectaţi de acest sindrom nu este deloc imaginară. Sindromul se caracterizează prin oboseală intensă și de lungă durată (peste 6 luni), concretizată prin dificultatea de a efectua activităţile cotidiene obișnuite. Pacienţii mai pot prezenta și tulburări de concentrare, de memorie, dereglarea somnului, dureri musculare și articulare etc.

Conform unui studiu recent publicat de revista Lancet, adoptarea gradată a unui program de exerciţii fizice regulate, precum și terapia cognitiv-comportamentală pot contribui la îmbunătăţirea eficienţei tratamentului acestui sindrom. Tratamentul standard constă în consiliere specializată, antialgice și antidepresive. Studiul arată că acei pacienţi care au beneficiat fie de un program gradat de exerciţii fizice, fie de terapie cognitiv-comportamentală s-au bucurat de o scădere a severităţii oboselii, de o ameliorare a celorlalte simptome și au fost capabili să-și desfășoare activităţile zilnice în mai mare măsură decât cei care nu au avut parte de aceste intervenţii terapeutice.

Pacienţii cu sindrom de oboseală cronică se simt, în general, extrem de lipsiţi de energie. Din acest motiv, exerciţiul fizic ca tratament ar putea fi privit cu suspiciune, însă studiul a dovedit o eficienţă reală a acestei modalităţi de intervenţie. Chiar dacă cele două remedii nu înlătură pe deplin boala, rezultatele cercetării constituie o veste bună pentru persoanele care suferă de oboseală cronică, deoarece terapiile menţionate sunt eficiente și nu au efecte adverse.

(The Lancet)


SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline