Calendar

June 2019
S M T W T F S
« Dec    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Povestea locului

Ideea unui astfel de sanatoriu a apărut odată cu orele de practică pe care tânărul student la medicină Nicolae Dan le-a petrecut în sistemul de sănătate românesc. Prima întrebare care i-a venit în minte a fost: „Oare doar atât putem să le oferim bolnavilor din România?”. Imediat după revo­luție, aceasta ia legătura cu sora sa, stabilită în Statele Unite, și aranjează o vizită la centrele de sănătate de peste Ocean. La scurt timp, în jurul proiectului se strâng trei cupluri tinere, care merg timp de un an în Statele Unite pentru a acumula experiență în domeniu. Valentina își amintește de începuturile nebuloase ale proiectului. „În anii ’90-‘91 nu prea există inițiativă privată, nu se vorbea despre instituții medicale priva­te. Nu știau unde să ne încadreze: să ne considere regim hotelier, regim spitalicesc? Însă, clar, pentru acreditare aveai nevoie de specialiști.”

Așa că soții Dan și-au continuat studiile cu un program de masterat în sănătate publică. „Partea bună e că la ei există deschidere pentru Romania. Comunismul din sud-estul Europei era în centrul atenției atunci. În cele din urmă, Bill Dull, președintele unui centru similar cu al nostru, de linga New York, a prins curaj și a venit la noi. Cumnata mea a făcut prima donație consistentă, care ne-a asigurat deplasarea și training-ul din State.”

Centrul de sănătate Herghelia abordează o vi­ziune holistică vizavi de problemele medicale, care tratează omul ca întreg, atât fizic, cât și psihic. „Vin­de­carea nu e doar un proces biologic”, îmi explica Valentina Dan. „Ca să fii eficient, trebuie să abordezi omul ca întreg, pentru că multe dintre afecțiuni își au originea în starea minții. Omul înseamnă și fizic, și emoții, și intelect. Conceptul de new start, care stă la baza programului nostru, e de fapt un acronim care încapsulează în el cele opt legi ale sănătății: nutriție, exercițiu fizic, consum de apă intern și aplicații exter­ne, lumina soarelui, echilibru, aer proaspăt, odihnă de ca­litate și, nu în ultimul rând, încrederea în Dumnezeu. Fie­care din aceste legi a mai fost abordată, chiar și la noi, iar românii își văd, în general, de sănătate, însă ni­meni nu a pus până acum pachetul acesta împreună.”

Recomandăm:
1. Soțul meu e la răscruce de drumuri
2. Din meniul zilei
3. Povestea locului
4. Diete minune
5. Centrul Herghelia – “48 de ore la sanatoriul lui Dumnezeu”
6. Surorile care zâmbesc

Sursă: http://www.elle.ro

 


SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline