Calendar

June 2019
S M T W T F S
« Dec    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Mai multă siguranţă pentru biciclişti

Populaţia din ţările cu o cultură a sănătăţii la nivelul exigenţelor actuale acordă o importanţă tot mai mare activităţii fizice zilnice. Una dintre formele cele mai îndrăgite este ciclismul. Din acest motiv, autorităţile din domeniul sănătăţii publice sunt datoare să asigure condiţiile de siguranţă necesare acestui tip de exerciţiu fizic.

Un studiu recent, efectuat de o echipă de cercetători de la Facultatea de Sănătate Publică Harvard din Boston, SUA, a arătat că cicliștii care folosesc pistele special create în acest scop, separate de benzile obișnuite destinate traficului rutier, au mai puţine accidente comparativ cu cei care pedalează pe străzile neamenajate, alături de autovehicule. Desigur, acest lucru era de așteptat, deși nu toată lumea este convinsă de utilitatea benzilor pentru bicicliști. Studiul oferă cifre convingătoare în ceea ce privește eficienţa investiţiilor în această direcţie, arătând că rata accidentelor în rândul cicliștilor care se deplasează pe traseele rezervate exclusiv lor scade cu aproape 30% prin amenajarea acestor piste speciale. Diferenţa este nu numai reală, ci și importantă.

Crearea unui mediu propice activităţilor fizice este o componentă importantă în promovarea unui stil de viaţă sănătos. Pistele speciale ar putea crește semnificativ numărul persoanelor care practică ciclismul, deoarece îngrijorarea cu privire la siguranţa în trafic se numără printre factorii importanţi care îi fac pe amatorii de ciclism să se abţină de la practicarea acestui sport.

(MedlinePlus)


SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline