Calendar

June 2019
S M T W T F S
« Dec    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Terapia binelui

Ce ne spun cei ce au câştigat tombola V+S?

D-le Solovăstru Gheorghe, sunteţi aici, la Herghelia, în postura de câştigător al unui sejur gratuit, în urma tombolei revistei ,,Viaţă + Sănătate”, lucru la care, aşa cum ne mărturiseaţi adineauri, v-aţi aşteptat cel mai puţin. Ca cititor fidel al revistei – sunt zece ani de când sunteţi abonat – ce descoperiri sau redescoperiri aţi făcut în paginile ei?

Pe parcursul anilor, mi-am dat seama de progresul pe care l-a făcut revista. Desigur, ca la orice început, a atras atenţia farmecul noutăţii, dar, după cum era normal, s-au făcut progrese cu fiecare număr. Am toate numerele revistei aşa că, din unghiul de vedere al unui critic, pot vedea deosebirea dintre început şi actual, din toate punctele de vedere: conţinut, mesaj, formă grafică etc.

  • Sunteţi abonat al revistei, dar am înţeles că, prin natura profesiei dvs., sunteţi şi distribuitor. Cum faceţi acest lucru?

Da, eu sunt poştaş în localitate. În tolba mea, pe lângă scrisori şi ziare, am şi reviste Viaţă + Sănătate. Des se întâmplă ca, la uşile unde duc o scrisoare, să dau şi o revistă, astfel că toată localitatea are cunoştinţă despre ea. Am dat reviste la primărie şi, de altfel, la toate instituţiile din localitate, inclusiv la dispensar. La începutul lunii, deseori sunt întrebat: N-a apărut revista? Asta mă face să înţeleg că revista este urmărită de public cu interes.

  • Ce apreciaţi în mod deosebit la revistă?

Prevenţia! Am trei copii şi pentru mine, ca părinte, este primordial să-i cresc sănătoşi, să-i ajut să deprindă obiceiuri sănătoase, lucru ce mie nu mi-a fost dat în copilărie, iar acum suport consecinţele. Aici vreau să-i mulţumesc soţiei mele care, în această privinţă, ne răsfaţă cu o alimentaţie sănătoasă, variată şi mult apreciată de papilele noastre gustative. Ba, mai mult, împărtăşeşte din tainele gătitului vegetarian şi cunoscuţilor şi asta „pe gustate”. Interesul creşte şi asta mă bucură, căci adună tot mai multe mame în jurul reţetelor de la Herghelia.

Apreciez, de asemenea, faptul că articolele din revistă ating un spectru larg de subiecte medicale, de educaţie şi familie şi toate conduc spre prevenţie.

  • Aţi beneficiat de un sejur la Herghelia şi aţi simţit pe viu atât dieta, cât şi procedurile terapeutice, seminarele medicale şi spirituale. Cum vedeţi unitatea psihosomatică a elementelor terapiei aplicate, ca întreg, la Centrul nostru?

Nici nu se putea o terapie mai perfectă, atât a trupului, cât şi a sufletului, decât ceea ce faceţi dvs. aici. Nu putem despărţi trupul de suflet pentru că durerea vine din ambele sensuri. A trata o parte şi a o neglija pe cealaltă este un lucru făcut pe jumătate. Se ştie că optimismul rezultat din relaţia omului cu Dumnezeu reduce din suferinţa fizică. Prin urmare, la Herghelia sincronizaţi aceste două dimensiuni ale vieţii cu rezultate foarte bune. Este singurul loc unde am întâlnit aşa ceva. Aş mai adăuga un ultim gând, spre întregirea celor spuse mai sus, şi anume: ceea ce se întâmplă la Herghelia poate fi pe drept cuvânt numit ,,terapia binelui”, lucru pe care pacientul îl simte şi îl apreciază din plin.

Eugenia Gheorghiță

Interviu cu Dl. Solovăstru Gheorghe


SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline