Calendar

June 2019
S M T W T F S
« Dec    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Terapia consecvenţei

De când vă ocupaţi cu distribuirea revistei „Viaţă + Sănătate”?
Mă bucur să vă spun că de la apariţia primului număr al revistei Viaţă + Sănătate am simţit îndemnul să mă implic în acţiunea de distribuire a ei către potenţialii cititori înţelegând că această activitate de mediere a mesajului
ei este tot atât de importantă şi necesară ca şi scrierea sau tipărirea. Convins fiind de acest fapt, am luat hotărârea de a porni la drum, hotărâre necesară pentru a învinge nenumăratele obstacole ce au barat calea altor cititori care au simţit acelaşi îndemn ca şi mine. Hotărârea fermă mi-a fost de mult folos ca să rămân până azi consecvent acestei lucrări şi nu doar consecvent, ci şi foarte satisfăcut de rezultate.

 • Ne puteţi spune ceva despre aceste rezultate?

Este dreptul dumneavoastră acela de a aprecia ce fel de rezultat este distribuirea a 150–200 de reviste pe lună, o bună parte dintre acestea fiind oferite ţintit, unor persoane ce pot amplifica efectul educativ al revistei prin poziţia lor în societate: lucrători din mediul spitalicesc şi din cel al administraţiei publice. Apoi, m-am deplasat la domiciliul unor profesori şi unor pensionari, conştient de valoarea intervenţiei dânşilor pe lângă cei mai tineri, în virtutea autorităţii pe care o deţin potrivit profesiei şi vârstei; căci tinerii au o nevoie tot mai stringentă de îndrumare în timp util. Ulterior, am constatat că aşteptările nu m-au înşelat.

 • Aveţi o remarcă referitor la tematica specială a anumitor numere ale revistei?

Da. Exemplarele care tratează problematica nutriţiei şi a importanţei abandonării tutunului, precum şi a strategiei acestei acţiuni, au fost solicitate cu cel mai mare interes, având în vedere numărul mare de „corijenţi” la aceste discipline ale vieţii de toate zilele.

 • Dar despre aspectul economic, financiar, al acestei mini-investiţii, ce ne puteţi comunica?

Am întâlnit şi persoane care doreau şi aveau nevoie de un asemenea „sfătuitor tăcut”, dar nu-l puteau… remunera. În asemenea cazuri, am înmânat revista şi gratuit, bazat pe o făgăduinţă a cerului deja certificată de practica zilnică: „Aruncă-ţi pâinea pe ape şi după multă vreme o vei găsi iarăşi!”

 • Puteţi enumera câteva efecte palpabile ale curei de şapte zile derulate pe „propria piele”, recent, la CSMPR Herghelia?

Fără îndoială! Succint, le-aş enumera astfel:

 • Am resimţit echilibrul programului de acolo.
 • M-a impresionat relaţia lucrător medical – pacient, relaţie foarte deschisă, caldă şi plină de solicitudine naturală.
 • Starea mea generală s-a îmbunătăţit rapid, iar tranzitul intestinal (nu mai puţin important decât circulaţia pe marile artere rutiere) a fost normalizat fără intervenţiile speciale de altădată.
 • Drumeţiile zilnice au avut un efect înviorător, greu de ascuns.
 • Nivelul tensiunii arteriale s-a normalizat.
 • Efectul socializării în familia de pacienţi a fost remarcabil, ca şi sprijinul nesperat de bun din partea colegului de cameră, cu care am discutat probleme serioase, de interes reciproc.
 • Cum aţi formula o concluzie la acest interviu succint?

Tot succint: Călcaţi pe urmele mele, întrucât şi eu calc pe drumul recomandat în revista VIAŢĂ + SĂNĂTATE.

Dr. Gheorghiță Valeriu
Interviu cu Dl. Matache Traian


SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline