Calendar

June 2019
S M T W T F S
« Dec    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Remedii naturale în bolile reumatismale

Aşa cum ştim, conceptul de „remedii naturale” este deosebit de mediatizat de o bună bucată de vreme. Cu toate acestea, semnificaţia lui pare să nu fie destul de clar conturată în mintea celor ce îl folosesc în mod curent. Consider potrivit deci să ne reamintim la ce anume se referă el, delimitând cadrul lui de origine.

Natural înseamnă, bineînţeles, ceea ce se află în mediul nostru înconjurător, ceva existent în starea iniţială a acestui mediu, ceva ce nu a fost modificat de intervenţia noastră voluntară, de mâna noastră. Dacă acest ceva a apărut în respectivul mediu la întâmplare, este una. Dacă a apărut ca urmare a intervenţiei unui proiectant iniţial, este alta. Iar dacă acel proiectant a fost unul de excepţie, unul desăvârşit, divin, cu capacităţi creatoare la modul infinit, absolut, infailibil, atunci e cu totul altceva. Atunci, acel ceva merită păstrat cu deosebită grijă şi folosit conform intenţiei creatorului său. Iar creatorul în speţă va avea un drept inalienabil de protecţie asupra realizării sale, pe care utilizatorul nu trebuie să-l piardă din vedere niciodată. Aţi prins tâlcul? Ce a apărut la întâmplare e foarte puţin probabil să fie mai bun decât produsul minţii şi mâinii noastre. Dar ceea ce constituie produsul lucrării unui Creator infailibil este categoric mai bun decât propriile noastre realizări. Aici e cheia problemei remediilor naturale.

Deşi cele de mai sus nu constituie subiectul prezentului articol, ci doar introducerea lui, nu pot să nu menţionez, şi să subliniez chiar, un fapt. Anume, că realitatea înconjurătoare, istoria ei, precum şi strădaniile oamenilor de ştiinţă autentici, desfăşurate îndeosebi în secolul XX – secolul luminilor ştiinţei şi tehnicii – orientează fără dubii alegerea noastră. O orientează către ultima dintre cele trei variante ale „originii” acestui mediu. Chiar dacă ne-au mai rămas necunoscute de descifrat, chiar destule, cel puţin experienţele noastre, atât ştiinţifice, cât şi ocazionale, curente, concordă perfect cu această variantă aşa cum nu se întâmplă cu celelalte două. Dacă mai adăugăm şi faptul că valoroasa Carte a Cărţilor menţionează expres şi explicit că Dumnezeul Creator a adus la existenţă tot ceea ce constituie natura, iar studiul ei arată că ea nu conţine nicio menţiune eronată, falsă, putem rămâne liniştiţi pe această poziţie: Dumnezeu a creat tot ce a constituit natura şi a făcut-o special pentru binele şi fericirea noastră. Căci omului i-a dat-o în folosinţă şi în stăpânire.

Remediile natural au fost gândite preventiv
Aşa stând lucrurile, e normal să credem că în proiectul Creatorului au fost incluse şi măsuri de prevedere pentru cazuri de forţă majoră, pentru evenimente nedorite, neaşteptate. Măsuri de remediere a consecinţelor unor intervenţii din afara proiectului iniţial. Istoria ne spune că aceste intervenţii au existat, astfel că respectivele măsuri de prevedere s-au dovedit foarte utile şi binevenite. Mai mult, s-au dovedit atât de eficace, încât omenirea a supravieţuit celor şase mii de ani de existenţă, ba încă a reuşit şi să populeze relativ întreg globul terestru. Şi aceasta, înainte ca inteligenţa noastră să pună la cale mijloace proprii, „artificiale”, de apărare contra factorilor nocivi tot mai numeroşi în ultimul timp, de multe ori tocmai din cauza noastră. S-a constatat astfel că realizările noastre, oricât de performante, sunt departe de a atinge perfecţiunea lucrării Creatorului.

Iată de ce considerăm că punerea în valoare a acestor mijloace de remediere a deficienţelor apărute în sfera sănătăţii noastre, mijloace concepute chiar de Creator, are o relevanţă deosebită. Ea merită atenţia tuturor celor ce preţuiesc sănătatea lor, precum şi pe cea a semenilor lor. Evident, cu condiţia ca ele să fie realmente „naturale”; căci pe parcursul amplificării tendinţei de folosire a lor, au apărut şi falsurile, care s-au şi înmulţit, solicitând vigilenţa noastră tot mai insistent. Iar falsurile, purtând etichete necorespunzătoare, sunt nu doar ineficiente în fond, ci adesea pot induce daune sănătăţii celor care le utilizează fie pe termen scurt, fie pe termen lung sau mai târziu. Mă voi strădui deci, în cele ce urmează, să trec în revistă cele mai importante şi uzitate remedii eminamente naturale în tratamentul reumatismelor de diferite forme clinice.

Link-uri conexe:

Remedii naturale în bolile reumatismale
Remediile naturale au fost gândite preventiv
Programul Newstart – aplicabil și bolilor reumatismale
Masajul și bolile reumatice
Kinetoterapie
Hidroterapia
Aplicațiile calde
Alte remedii naturale

Dr. Valeriu GHEORGHIŢĂ


SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline