Calendar

June 2019
S M T W T F S
« Dec    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

SURPRIZE, SURPRIZE!!…

carmen dima_suprprizeStimată doamnă Aurica Moiș, împreună cu soţul dumneavoastră, domnul Gheorghe Palyi (Satu Mare), aţi revenit pentru al treilea sejur la Herghelia. Aţi avut parte de surprize în fiecare sejur – atât surprize plăcute, cât și neplăcute. Dar, înainte de a ne vorbi despre acestea, vă rog să ne spuneţi ce știaţi despre starea dumneavoastră de sănătate înainte de a veni la Herghelia.

Soţul meu a fost un mare fumător – 70 de ţigări pe zi. A renunţat în 2008, dar s-a îngrășat foarte mult și kilogramele în plus i-au afectat sănătatea. Respira greu, era inactiv, efectiv zăcea în pat. Totuși nu ne știam bolnavi. Eu puneam pe seama kilogramelor orice simptom. El credea că problema ar fi legată de vârstă – după ce treci de 50 de ani, nu poţi să te mai simţi ca în tinereţe. Dar eu n-am vrut să accept. Așa că ne-am dus la Cluj, la Clinica de Imagistică și, de acolo, la un specialist. Nu ne-am gândit să mergem și la Institutul Inimii. Am dorit să ni se facă o evaluare generală a stării de sănătate. Nu a reieșit că ar exista vreo boală serioasă. Noi am concluzionat că stăm bine. Am crezut că ne-am făcut datoria. De atunci încolo, a zăcut în pat liniștit … Vom slăbi cândva … va fi probabil mai bine … ce să-i faci … vârsta, kilogramele …

Ne-am întors de unde am plecat. Eu aveam deschidere spre alimentaţia sănătoasă, citeam diferite cărţi care tratau acest subiect și am înţeles că trebuie sa scap de kilogramele în plus. Am început numeroase cure, după care am pus la loc kilogramele pierdute. Dar într-o zi, la coafor, am auzit vorbindu-se despre Herghelia. Am intrat pe internet și am făcut programare pentru o serie de tratament. Ne-am gândit că este o ocazie de a ne elibera de stres și, eventual, am putea să mai slăbim. Atât am crezut că se poate rezolva aici. Și acum e momentul în care încep surprizele. Haideţi să începem cu cea neplăcută. În prima zi, la consultaţie, am aflat neplăcuta veste că soţul meu este în fibrilaţie atrială. Imediat i s-a făcut o programare la cardiologie, la un medic specialist, care a confirmat diagnosticul. Pentru a ieși din fibrilaţie ni s-a spus că e necesar să i se facă o conversie electrică, dar că aceasta va fi precedată de o etapă pregătitoare. Ne-am dat seama că noi ne aflam exact în locul potrivit, la timpul potrivit. Nu exista un loc mai bun pentru a face schimbările necesare în stilul de viaţă ca Herghelia și am rămas aici pentru o lună de zile. Amândoi am obţinut rezultate frumoase, chiar spectaculoase aș zice, în ceea ce privește scăderea grăsimilor din sânge – colesterol, trigliceride – și, de asemenea, am reușit să pierdem și din kilogramele în plus. Soţul meu a slăbit 8 kilograme. Apoi ne-am întors la spital, unde i s-au aplicat șocuri electrice și, din fericire, defibrilarea a reușit. Însă medicul nu ne putea garanta ce se va întâmpla în timp, deoarece unii pacienţi recad. Atunci ne-am întrebat: „Ce putem face pentru a păstra ceea ce am câștigat?” Răspunsul a venit natural. Învăţaserăm la Herghelia care este drumul cel bun și ne-am dat seama că numai continuând să punem în practică obiceiurile alimentare și de viaţă pe care le-am căpătat aici vom reuși să ne păstrăm sănătatea.

Au trecut doi ani de atunci. Ce s-a întâmplat acum, când aţi revenit la Herghelia pentru un nou sejur?

La consultaţie, medicul l-a întrebat pe soţul meu: „Luaţi în continuare medicaţia antihipertensivă și anticoagulantă?” „Nu. De două luni nu mai iau niciun medicament.” Surprins de acest răspuns, medicul a cerut să i se facă o electrocardiogramă și să se verifice INR-ul pentru stabilirea dozei de tratament. Rezultatul a fost uimitor: nu mai există fibrilaţie, niciun semn că ar exista vreo suferinţă cardiacă, puls normal, tensiune arterială normală (110 – 70mm/Hg). Prin urmare, nu mai e nevoie de medicaţie.

Suntem convinși de faptul că nu am fi ajuns la acest rezultat și nu am fi trăit aceste clipe fericite dacă nu am fi ajuns la Herghelia. Aici am aflat de existenţa bolii și tot aici am învăţat care este remediul. A fost o providenţă că am ajuns aici. Soţului îi dau lacrimile de recunoștinţă. Acum se simte bine și e activ. Ne-am convins că te poţi simţi la fel de bine ca în tinereţe, chiar dacă treci de 50 de ani.

Carmen Dima, psiholog


SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline