Calendar

June 2019
S M T W T F S
« Dec    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

INTERVIU CU CITITORII

CarmenDimaLow

Stimată doamnă Valeria I., (Bucureşti), sunteţi fericita câştigătoare a unui sejur gratuit la Herghelia. Spun „fericită”, pentru că povestea dvs. include mai mult decât bucuria obişnuită, pe care oricine o încearcă atunci când primeşte un dar. Include o dorinţă puternică şi implicarea Providenţei în împlinirea acestei dorinţe. Dar, înainte de a ajunge la acest subiect, vă rog să ne spuneţi când şi cum aţi auzit de Herghelia şi de revista Viaţă+Sănătate.

De Herghelia am auzit pentru prima dată la Radio Vocea Speranţei. Într-o emisiune, s-a vorbit despre acest centru şi tot atunci am aflat şi despre revista acestui centru. Emisiunea aceea mi-a trezit interesul şi mi-am dorit să aflu mai mult, aşa că am început să caut revista la chioşcurile de ziare din Bucureşti. Numai că revista nu era de găsit nicăieri. Atunci m-am gândit să caut Editura Viaţă şi Sănătate, şi acolo am aflat că pot primi revista dacă fac un abonament. Aşa că mi-am făcut abonament. Apoi, anul următor, am reînnoit abonamentul. Un timp am fost mulţumită: primeam revista lunar, aflam de fiecare dată informaţii preţioase pentru sănătate, reţete noi, dar a început să încolţească în mine o dorinţă. Îmi doream să ajung la Herghelia, să văd locurile, să cunosc oamenii, să trăiesc acolo măcar câteva zile, să-i simt pulsul. Îmi doream să particip la program, să învăţ mai mult şi, de ce nu, să fac tratament acolo, în „citadela sănătăţii şi a prevenţiei româneşti”. Cunoşteam persoane care au vizitat Herghelia şi, auzindu-le povestind despre aceasta, dorinţa mea se accentua şi mai mult. Am sunat la recepţie, dar mi-am dat seama că, din punct de vedere financiar, întrecea posibilităţile mele. Sunt pensionară, soţul a decedat, copii nu am, nu am la cine să apelez pentru ajutor. „Ba da, am”, mi-a venit un gând. Voi apela la Acela care mi-a fost sprijin întotdeauna în momentele grele din viaţă, voi apela la Tatăl meu ceresc. Şi am început să mă rog: „Doamne, tu ştii că nu am posibilitatea să merg, dar Tu poţi să-mi dai… Tu ştii cât de mult îmi doresc şi eu cred că pentru Tine nimic nu e prea greu sau imposibil…”

Şi, într-o zi, aţi primit marea veste…
Da, era luna aprilie, o zi ca oricare alta, când a început să sune telefonul. De la celălalt capăt al firului, o voce mi-a comunicat: „Am o veste bună pentru dvs. Aţi câştigat un sejur gratuit la Herghelia.” Eram uluită… Mi-a scăpat un ţipăt de bucurie. Un val de energie mi-a umplut corpul şi am început să sar de bucurie, ca un copil. Apoi am început să plâng. Era prea mult. Am primit o nouă dovadă că Dumnezeu mă iubeşte şi îmi ascultă rugăciunea. Pentru mine, Herghelia era cel mai mare dar pe care Dumnezeu putea să mi-l facă.
Eram atât de nerăbdătoare să aflu în ce perioadă am fost programată, încât am sunat şi la editură, şi la Herghelia de câteva ori. Şi, în sfârşit, am aflat: la sfârşitul lunii noiembrie. A urmat o perioadă lungă, în care timpul parcă se dilata şi uneori mă surprindeam întrebându-mă dacă e realitate sau e doar un vis. Şi, cu cât mă gândeam mai mult, cu atât îmi doream mai mult, iar cu cât îmi doream mai mult, cu atât timpul trecea mai greu. Toată vara m-am pregătit şi gândul meu zbura cu bucurie spre Herghelia, anticipând clipa când voi ajunge acolo şi îmi voi vedea visul împlinit.

Şi iată-vă, în sfârşit, ajunsă. Seamănă Herghelia cu ceea ce v-aţi imaginat?
O, da, sunt încântată. E un loc cu totul deosebit. Când eram copil, mama obişnuia să mă ia cu ea în concedii. Am vizitat multe staţiuni, dar aşa ceva nu am mai văzut. În mod special m-a copleşit faptul că cele unsprezece zile nu sunt doar zile de tratament, ci sunt adevărate zile de răsfăţ. Aici fiecare angajat demonstrează o grijă specială pentru om, iar dragostea cu care eşti înconjurat te vindecă în aceeaşi măsură ca tratamentul sau, poate, chiar mai mult. Eu nu am avut de făcut mari schimbări pentru că practic stilul de viaţă „à la Herghelia” şi acasă. Dar cui nu-i face bine un masaj, o baie caldă cu plante medicinale, o perioadă de relaxare într-un loc frumos şi liniştit, unde eşti înconjurat de terapeuţi blânzi şi zâmbitori? De fapt, mă mai supără reumatismul uneori, aşa că a fost binevenită o împachetare cu parafină sau o fomentaţie al cărei efect binefăcător îţi pătrunde până în măduva oaselor. Mi-a crescut şi calcemia de la 8,08 mg la 9,11mg. Dar marea mea bucurie este că am ajuns să văd Herghelia cu ochii mei. În aceste zile petrecute aici, m-a însoţit permanent un simţământ de siguranţă. În acest loc ocrotit, departe de restul lumii, am avut simţământul că nimic rău nu se poate întâmpla. Herghelia m-a cucerit definitiv. În inima mea a existat mereu o speranţă că o voi vedea. Şi am văzut-o. E prea frumos că am ajuns la Herghelia! E prea frumos…, dar e adevărat!

Psiholog Carmen Dima


SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline