Calendar

June 2019
S M T W T F S
« Dec    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

HERGHELIA, prin ochi de copil

Ne bucurăm de fiecare dată când avem oaspeţi  tineri la Centrul de Sănătate Herghelia și, pentru că din când în când ne vizitează și copii, îmi face plăcere să intervievez astăzi pe cel mai tânăr oaspete al seriei, Andrei B., care are opt ani. Am fost plăcut surprinsă și impresionată de interesul și de seriozitatea cu care Andrei s-a implicat în programul nostru.

Andrei, îţi place locul acesta?
E foarte frumos la Herghelia. Îmi place hotelul. Camerele sunt curate şi luxoase. Nu e murdărie nicăieri, nici înăuntru, nici afară. De aceea aş vrea eu ca nimeni să nu arunce murdărie în această zonă. Aici natura e atât de frumoasă şi mi-a plăcut mai ales liniştea, pentru că niciodată nu au fost momente de gălăgie. Sunt multe poieniţe frumoase. Am fost la plimbare în pădure, am fotografiat 17 căprioare şi o ciocănitoare. Am privit grupuri de căprioare şi multe păsări care cântă.

Cum te-ai simţit la noi?
M-am simţit mai bine decât acasă. În oraş e prea multă poluare şi mizerie. Aici e curat şi e pădure. E mult mai bine decât în oraş şi mult, mult mai frumos…

Ţi-a plăcut mâncarea?
Cu mâncarea nu m-am obişnuit foarte repede, dar mi-a plăcut la sfârşit. Însă data viitoare când vin, ştiu că toată mâncarea şi tratamentul sunt sănătoase. Iar mâncarea face parte din tratament. Eu cred că nu e obligatoriu să consumi carne. Ea nu trebuie folosită pentru că nu e sănătoasă şi corpul nu are nevoie de ea. Are nevoie doar de hrana dată de Dumnezeu. Care e această hrană? Cereale, fructe, nuci, legume şi toate vegetalele comestibile. Nu înţeleg de ce în România se vinde atât de multă carne….

De ce spui asta? Ţie nu-ți place carnea?
Îmi plac mai mult vegetalele. Sunt sigur că sunt printre puţinii români cărora nu le place carnea.

Am observat că ai par cipat și la seminarele medicale. Nu te-ai plictisit acolo?
Nu. Ce e plictisitor în a învăţa?

Ai înţeles ce a explicat domnul doctor despre boli?
Am înţeles aproape tot. Medicii explică foarte bine. Am înţeles că diabetul zaharat este o boală foarte rea cu oamenii şi tot aşa şi cancerul… Am învăţat despre cum încep să apară bolile şi despre apărarea corpului uman. Şi am înţeles că noi putem să învăţăm să ne ferim de bolile acestea rele.

Ai făcut și tratament. Cum l-ai suportat?
La fiecare tratament, de exemplu în jacuzzi, la împachetări şi la masaj, a fost foarte bine.  Masajul este relaxant, împachetările sunt foarte sănătoase pentru corpul uman, iar jacuzzi este răcoros. Mai ales când pui gheaţă pe tine, e aşa de răcoritor… A fost foarte plăcut şi la hidromasaj. După masaj m-am simţit atât de bine, că l-am întrebat pe terapeut şi pe mama dacă mai am corp. Mă simţeam foarte uşor, parcă pluteam şi nu mai eram sigur dacă am un corp sau nu, ştiam doar că am ochi şi pot să privesc.

Ce ţi-a plăcut mai mult la Herghelia?
Cel mai mult mi-au plăcut drumeţiile în grup din fiecare zi, după masa de prânz. Mi-a plăcut că ultimele două zile am reuşit să merg cu grupa întâi, cea mai rapidă grupă.

Mai vii la noi, Andrei?
Abia aştept să mai vin o dată, în vacanţa următoare, dar până atunci aş vrea să mai vin în vizită şi să ajung la amiază, ca să particip cu voi la plimbare. Tot la grupa întâi, pentru că sunt un drumeţ foarte bun şi nu vreau să-mi pierd antrenamentul.

Psiholog Carmen Dima


SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline