Calendar

June 2019
S M T W T F S
« Dec    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Vitalitatea nu vine în capsule…

Ce norocoasă mă simt să am prieteni care, nu numai că sunt ei înşişi interesaţi în principiile unei vieţuiri sănătoase, dar sunt în acelaşi timp autori sau redactori! Ne-a legat o aspiraţie comună şi acum când pregătim din nou materiale educaţionale: edificarea dvs.  şi convingerea asupra unei valori unice în felul ei, care nu se supune legilor inflaţiei – valoarea unui stil de viaţă sănătos, moral şi de bun simţ…

Spun specialiştii că există un „combustibil” care alimentează toate cele trei dimensiuni: fizică, mentală şi emoţională, ale stării noastre de bine. El poartă numele de energie sau forţă vitală. Fiecare dintre noi, neţinând cont de vârstă, sex, carieră profesională sau de modul în care ne petrecem timpul liber (dacă-1 mai avem…), avem nevoie de ea. Menţinerea acestei energii la cote superioare este ceea ce marchează diferenţa dintre o existenţă mediocră şi una plină de vigoare şi vitalitate. Dacă ar fi să vorbim despre un factor unic, determinant al acestei energii, acela ar fi:

DEVOTAMENTUL PENTRU PROPRIA-MI SĂNĂTATE.

Ce ar presupune acesta, în mod practic ?

Mai întâi, hotărârea de a menţine un echilibru între muncă şi odihnă – şi aici principiul performanţei optime…  ar putea să vă scoată din impas.

Apoi, adoptarea unei alimentaţii echilibrate din punct de vedere nutriţional – sunteţi aşteptaţi de experţi şi de data aceasta, cu şapte recomandări pentru noul mileniu.

Iar ca ultim punct: mişcarea şi alegerea de a păstra o atitudine mentală pozitivă, independent de circumstanţe – chiar şi atunci când fiul dvs. e în postura … adolescentului insuportabil.

„Nu cred că este aşa de simplu – veţi spune -, mai ales când mă gândesc la acei factori externi care îmi afectează sănătatea, dar pe care nu-i pot controla. Mă gândesc, în mod concret, la poluare, sub toate formele ei, la lipsa unei legislaţii stricte în privinţa etichetării produselor alimentare, la aditivii alimentari, la rafinarea şi decorticarea din industria alimentară, la stresul de la serviciu şi, uneori, de-acasă… şi lista ar putea să continue încă o bună bucată de vreme…”

Trebuie să vă spun că nu pot să vă dau dreptate mai mult decât 10% – şi aceasta cu indulgenţă, gândindu-mă la viziunea de detaliu pe care o manifestaţi şi la libertatea de a alege cum să vă raportaţi la obstacole în urmărirea ţintei.

Una din legile lui Murphy spune: „Nu considera nici o soluţie la problemă ca fiind simplă, dacă, aruncând un ochi asupra ei, ţi se poate părea complicată.”

Dumneavoastră cum îl consideraţi pe Murphy, ca fiind un fatalist sau un realist ?

Haideţi să spunem că, atunci când este vorba de sănătate, nu putem să-i ţinem isonul, pentru că nu putem să ne permitem să glumim. Acolo unde este voinţă, se găsesc şi soluţii. Citiţi materialele articolele postate pe site-ul nostru, cu atenţie şi sunt convinsă că veţi descoperi soluţii eficiente în depăşirea obstacolelor pe care le aminteaţi şi veţi deveni şi dvs. un „devotat sănătăţii proprii.”

Valentina Dan, MPH


SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline