Calendar

June 2019
S M T W T F S
« Dec    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Istoric şi descriere – Centrul Lifestyle Herghelia

Centrul Lifestyle Herghelia – Mureş face parte dintr-o asociaţie non-profit (Centrul de Sănătate şi Medicină Preventivă). CML este o persoană juridică ce a luat fiinţă în anul 1991, al cărei scop este creşterea nivelului de sănătate fizică, psihică, socială şi moral-spirituală în România, prin educaţie sanitară şi medicină preventivă, făcute într-o manieră profesionistă, în acord cu progresul ştiinţei medicale şi în spirit creştin. Medicii, asistentele şi hidroterapeuţii au fost pregătiţi în centre Lifestyle din Norvegia şi SUA şi promovează un tratament medical integrat, cu accent pe stilul de viaţă natural.

Activitatea asociaţiei a fost încununată în anul 1996 când în localitatea Herghelia, jud. Mureş, într-un cadru natural splendid s-au deschis porţile unui centru medical unic în România (mai cu seamă datorită dietei vegetariane dar nu numai pentru asta). Centrul are o capacitate de 52 locuri de cazare, 24 camere cu 2 paturi, 4 camere cu 1 pat , are bază proprie de tratament, cabinete medical, laborator pentru analize biochimice, laborator explorări funcționale etc. Sediul principal al asociaţiei este în mun. Târgu Mureş, Str. Aurel Filimon, Nr.16.

Din septembrie 1996 ne-au trecut pragul peste 20 000 de pacienţi (o doamnă din Piatra Neamţ deţine recordul – ne-a vizitat de peste 50 de ori) care au beneficiat de programul pe care îl oferim şi de tratamente cum ar fi: proceduri speciale de hidroterapie, aplicaţii calde umede, hidromasaj, diferite feluri de masaj, saună uscată şi umedă, jacuzzi, gimnastică acvatică, salină, exerciţii fizice supravegheate, consultaţii medicale şi analize biochimice, conferinţe medicale, program antistres, consiliere familială, etc. Programul Lifestyle Herghelia constă dintr-o abordare avangardistă şi ştiinţifică a factorilor cu impact major în starea de sănătate: dieta, drogurile uzuale, activitatea fizică, tensiunea arterial, colesterolul sanguine, glicemia, protein C reactivă, greutatea corporal etc.

Centrul oferă servicii de reabilitare în bolile cronice “ale civilizaţiei”: boli cardiovasculare, diabet zaharat, obezitate, boli reumatice, boli cauzate de stres, precum şi programe antistres, de abandonare a fumatului, de control a greutăţii corporale, cât şi asistenţă medicală primară şi asistenţă dietetică. Rezultatele vorbesc de la sine: într-un studiu ştiinţific condus în colaborare cu o universitate cunoscută din SUA, în doar 10 zile colesterolul a scăzut în medie cu 31%, glicemia a revenit la normal în 5 zile în cazul a 80% dintre subiecţii cu diabet tip II, greutatea a scăzut în medie cu 1,6 kilograme (pierderile mari în greutate nu sunt sănătoase).

Deoarece bolile amintite anterior afectează marea majoritate a populaţiei ţării noastre şi se datorează cu precădere unui stil de viaţă deficitar, concluzia naturală este că populația în general şi în special persoanele suferind de bolile amintite au nevoie de a-şi forma şi însuşi un mod de viaţă care să promoveze sănătatea. De aceea, metodele utilizate la CML Herghelia se înscriu pe linia terapiei lifestyle incluzând: dietoterapie (regim total vegetarian), exerciţiu fizic aerobic, fitoterapie, tratamente fizioterapeutice (cum sunt preocedeele de hidroterapie, împachetări şi masaj ), cu un accent deosebit pe educaţia pentru sănătate.

Programul de reabilitare are la bază cele 8 principii ale sănătăţii reunite sub acronimul NEW START, sau corespondentul românesc – SANATATE : SOARE, NUTRIŢIE, APĂ, TEMPERANŢĂ ( CUMPĂTARE ), ACTIVITATE FIZICĂ, TIHNĂ (ODIHNĂ), ECHILIBRUL MENTAL ŞI SPIRITUAL. Cercetările în domeniu au evidenţiat beneficiile nete ale acestui program bazat pe cele 8 principii ale sănătăţii.

Miile de pacienți care au trecut pe la Herghelia ne spun că pentru a profita din plin de programul lifestyle de la Herghelia este nevoie de o implicare personală cu conştiinciozitate şi responsabilitate.

Urmăriți câteva mărturii legate de impactul Hergheliei în sănătatea pacienților noştri.


SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline